Feiten over de Hell-fire Club
16631
post-template-default,single,single-post,postid-16631,single-format-standard,bridge-core-2.4.5,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-23.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-22460

Feiten over de Hell-fire Club

Hellfire Club London

Feiten over de Hell-fire Club

Zou het kunnen dat de Londense club in de Maier Files episode 2,  de beruchte Hell-fire Club is? The Hell-Fire club in Londen is de meest beruchte Satanische organisatie in het achttiende-eeuwse Engeland, de Hell-Fire Club werd oorspronkelijk in Londen opgericht in 1719 door Philip, Hertog van Wharton, een liberale politicus en atheïst die er op uit was de religieuze orthodoxieën van zijn tijd belachelijk te maken door opgezette Satanische ceremonies op te voeren in een kroeg in de buurt van het  St James’s plein in Londen. De club werd het jaar daarop al gesloten vooral vanwege de politieke  aansprakelijkheid van Wharton. In 1722 werd Wharton de Grootmeester van de Engelse Vrijmetselaars en verliet  vervolgens de vrijmetselarij om het jaar nadien een anti-vrijmetselaarsorde op te richten die verbonden was met  Jacobieten … de Gormogons .
The Hell-Fire Club bleef gesloten tot 1746, het jaar dat Sir Francis Dashwood en een groep van zijn vrienden er terug nieuw leven inbliezen. Dashwood kan het bestaan van de vroegere club vernomen hebben van Lady Mary Wortley Montagu. Zij was Wharton’s ex-minnares, en sinds 1739 een vriendin van Dashwood. Zij nam deel aan de vroegere bijeenkomsten van de Club en de vele duistere riten. Deze vonden plaats in de “George and Vulture”, een beruchte, Londense pub . Maar al snel verplaatsten de bijeenkomsten zich naar Medmenham Abbey, waar de club de rest van zijn bestaan zou actief blijven voor de grootste ceremonies en riten. The Abbey werd verbouwd door Dashwood en bezat een befaamde collectie aan pornografie, er was ook een “Chapter room” voorzien voor privé-ceremonies.
Volgens de getuigenissen van die tijd, droegen de voornaamste leden zwarte monnikengewaden en namen ingehuurde “nonnen”  deel aan burlesque pseudo-satanische rituelen. De riten vergde in het algemeen het drinken van een enorme en indrukwekkende hoeveelheid alcohol en eindigden bijna altijd in een orgie. Dergelijk soort van amusement was zo populair onder de achttiende-eeuwse Engelse upper class, dat het vrij gemakkelijk was om op deze manier een aantal van de leidende en politieke figuren aan te trekken; zo werden onder andere MP John Wilkes en de Graaf van Bute lid, en ook Benjamin Franklin nam deel aan de “ceremonies” tijdens zijn tweede verblijf in Engeland.
Net als de grote meerderheid van de satanische organisaties, was de Hell-Fire Club vooral een manier om voor de sexueel gefrustreerden in de toen moreel christelijke samenleving hun fantasieën en verdorvenheden in een “veilige” omgeving bot te vieren. Maar het had zeker ook een veel serieuzer, duister doel en agenda dan dat alleen! Net als in alle geheime genootschappen hebben dergelijke scènes en riten vooral tot doel om hun leden onder controle te houden en te manipuleren.  Na de deelname aan dergelijke ceremonies konden de politici en diegene die een betekenisvolle invloed kunnen uitoefenen gechanteerd en afgeperst worden om zo de uitvoering van de sinistere machtsagenda’s van de genootschap veilig te stellen en verborgen te houden  voor het grote publiek.

 

Hellfire Club London