Het bouwen van de nieuwe wereldorde
18800
post-template-default,single,single-post,postid-18800,single-format-standard,bridge-core-2.4.5,ajax_updown_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-23.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-6.3.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-22460

Het bouwen van de nieuwe wereldorde

Bouwstenen van de nieuwe wereldorde

Het bouwen van de nieuwe wereldorde

Het IMF en de Wereldbank werden opgericht in 1944, tijdens een vergadering van bankiers en politici in Bretton Woods, New Hampshire. Hun pretenderende doelstellingen moesten het wereldwijd uitwisselen van valuta stimuleren en de handelsprijzen van nationale valuta’s vastleggen. De verdoken doelstellingen waren echter heel wat anders. Wat er achter de schermen bekokstoofd werd was het einde van de goudstandaard als basis om de geldwaarde vast te leggen en de grondbeginselen/principes voor het wereldsocialisme in werking stellen. De strategie om goud in de internationale handel uit te schakelen, was om het simpelweg te vervangen door een wereldvaluta die het IMF als een internationale centrale bank ter beschikking zou stellen. De strategie waarmee het wereldsocialisme zou worden ingevoerd, was om de Wereldbank te gebruiken om geld en werkingsmiddelen weg te sluizen uit de welvarende industrielanden – gemaskeerd als leningen aan de regeringen van de onderontwikkelde landen.  Als toetje resulteerde dit ook meteen in de verzekering dat elke vorm van vrije ondernemingszin in de kiem gesmoord zou worden. Dit transfergeld zou dan vanuit de handen van politici en overheidsdiensten in handen van die andere politici en bureaucraten worden overgedragen. Wanneer het geld afkomstig is van de overheid, gaat naar de overheid, en wordt beheerd door de overheid, zal dit simpelweg resulteren in het groeien van de overheid.
De theoretici die in de vergadering in Bretton Woods een zeer bepalende rol speelden waren enerzijds de uitgeslapen John Maynard Keynes, een Engelse Socialist uit de Fabian strekking, en anderzijds de secretaris van de Amerikaanse Schatkist, Harry Dexter White. White werd als eerste voor de U.S. tot uitvoerend directeur bij het IMF benoemd.
De Fabians zijn een elite groep intellectuelen die net als de communisten het doel van een wereldwijd socialisme nastreven, maar over de tactiek waren ze het oneens. Zo waren  de communisten een voorstander om hun doel te bereiken door geweld, en in tegenstelling waren de Fabians voor een geduldige transformatie van de samenleving door geleidelijk de wetten en de wetgeving in landen aan te passen.

In latere jaren werd ontdekt dat Harry Dexter White lid was van een communistische spionagekring. Dit betekent dat er zich een verborgen en ingewikkeld drama afspeelde waarbij de twee intellectuele oprichters van de Bretton-Woods akkoorden een Fabian-socialist en een communist waren. Beide heren werkten dus samen om hun ideologisch doel te bereiken: wereldsocialisme. Het startkapitaal voor het IMF en de Wereldbank werd gestort door de geïndustrialiseerde landen, waarbij de VS het meeste bijdroeg. Fondsen bestaan ​​gedeeltelijk uit harde valuta’s, zoals de dollar, yen, op dat moment de mark en de franc, maar dit kapitaal wordt daarenboven nog eens gigantisch verhoogd met kredieten. Deze kredieten zijn de beloftes van de regeringen van deze IMF lidstaten om het geld en bezittingen van hun belastingbetalers te gebruiken wanneer de bank in de problemen komt met zijn uitgeschreven leningen.

Terwijl het IMF langzaam uitgroeit tot een nationale bank voor de wereld, vervult de Wereldbank de functie als uitlener. In die hoedanigheid is het de motor geworden voor het versluizen van de rijkdom van de geïndustrialiseerde landen naar de onderontwikkelde landen. Nu deze duivelse truc heeft enerzijds het economisch niveau van de donerende landen sterk verlaagd, maar anderzijds heeft het zeker niet het niveau van de ontvangende landen verhoogd in tegendeel. Het geld en de welvaart is gewoon verdwenen in de afvoerpijp van politieke corruptie en verspilling.

Borgstelling is, zoals reeds in een vorige post vermeld, de magisch perfide geldmachine dat opgezet werd door de oprichters van het Federal Reserve Systeem voor de USA. Hetzelfde systeem wordt nu op wereldschaal gecopieerd en toegepast. De verdoezelde intentie is om de burgers, belastingbetalers de verzuimde terugbetalingen van die uitgeschreven leningen te laten dekken, zodat simpelweg de rentebetalingen aan de banken oneindig kunnen blijven doorgaan. Een tredmolen van verdoken steeds terugkerende inflatiebelasting en confiscatie van persoonlijk bezit. De oppervlakkige verschillen met het FED-systeem zijn:

1. In plaats van dit te rechtvaardigen als “een bescherming van de burgers van het land”, wordt hier de rechtvaardiging aangehaald dat het de wereld van armoede redt; en
2. De belangrijkste geldpijplijn gaat van de Centrale banken via het IMF / Wereldbank. Voor de rest zijn de regels en principes hetzelfde.

Er is nog een andere dimensie in het spel, en dit is meer dan alleen winstbejag en oplichterij. Het is de doelbewuste strategie om het IMF / de Wereldbank in een echte wereldbank te laten evolueren die op haar beurt een ​​fiat valuta uitgeeft gebruikt in de hele wereld. En dat is een belangrijke stap in een nog groter plan om een ​​echte wereldregering op te bouwen binnen het kader van de Verenigde Naties. Het is de logica zelve dat economisch sterke naties nooit zomaar hun soevereiniteit aan een vreemde wereldregering zullen afstaan. Daarom, regelt het IMF / Wereldbank de enorme overdracht van welvaart van geïndustrialiseerde landen naar de minder ontwikkelde landen via deze “leningen”, leningen die nooit terugbetaald zullen worden. Dit lopende proces resulteert uiteindelijk tot het punt dat economieën van deze sterke naties ook hulp zullen nodig hebben. Ze zullen op een bepaald moment niet langer in staat zijn om zelfstandig te handelen, en bijgevolg het verlies van hun soevereiniteit accepteren in ruil voor internationale hulp en bijstand.

De minder ontwikkelde landen worden daarentegen via een andere weg in de Nieuwe Wereldorde geleid. Veel van deze landen worden geregeerd door kleine tirannen en despoten die zich bitter weinig of niets aantrekken over het lot van hun bevolking, behalve dan over hoe ze meer belastingen van hen kunnen eisen zonder dat het een opstand veroorzaakt. De leningen van het IMF / de Wereldbank worden door deze tirannen voornamelijk gebruikt om zichzelf en hun heersende partijen aan de macht te houden – en dat is nu net wat het plan van de IMF / Wereldbank is. Door de mantra en retoriek dat het de sukkelaars helpt en de armoede bestrijdt worden zo de middelen van de draaiende economie, onder het mom van leningen versast naar deze nietsontziende leiders van de minder ontwikkelde landen. Zo krijgen de IMF banken simpelweg de controle over deze leiders en de winsten over de grondstoffen. Wanneer deze despoten nu eenmaal geproefd hebben van dit aanbod van onbegrensde geldstromen en er snel gewend aan raken, zullen ze nooit uit het systeem stappen. Ze zullen zeer tevreden zijn, (ze zijn het al) om de kleine gouden radertjes te worden in de reusachtige machines van de wereldregering. Ideologie betekent totaal niets voor hen: kapitalistisch, communistisch, socialistisch, fascistisch, wat maakt het verdorie allemaal uit zolang het geld maar blijft komen. De IMF / Wereldbank koopt deze landen letterlijk en gebruikt ons geld (middelen) om het te doen. Het aansluiten van het Communistisch China en het voormalige Sovjetblok op de lijst van ontvangende landen van het IMF / Wereldbank is alvast veelbetekend voor de laatste fase van het spel. Nu Latijns-Amerika en Afrika in de Nieuwe Wereldorde zijn ingekocht, is dit de laatste grens. In relatief korte tijdsperiode zijn China, Rusland en de Oost-Europese landen nu de grootste kredietnemers geworden en ze hebben nu al achterstal van betaling op hun terugbetalingen. Alles verloopt mooi volgens plan. Het is diefstal op wereldschaal … Niets is ooit wat het lijkt.

-Wordt vervolgd-

 

Bouwstenen van de nieuwe wereldorde